četvrtak, 22. ožujka 2018.

Jadransko more u Hrvatskoj

           
                 Jadransko more u Hrvatskoj je  načistije i najljepše more u Europi.Hrvatska je mala zemlja,ali vrlo ponosna na svoje Jadransko more.Na Jadranu je zimi klima blaga- Mediteranska,pa tako čak i u zimskom  periodu,turisti posjećuju Hrvatsku i dolaze na odmor, šetnju,obilazak #Dioklecijanove palače i druge znamenitosti, Božićne blagdane,doček Nove godine i za Uskršnje blagdane u rano proljeće.Naravno, osim sunčanih dana,zimi ponekad  navrati i kiša i poneka bura.

              Turisti već u Svibnju mjesecu uživaju na Jadranu,već tada su sunčani dani do 25/C.Pravo i vruće ljeto na Jadranu u Hrvatskoj počinje oko 01.Lipnja i traje do 15. Listopada u godini.
Sigurno da u mjesecima Svibnju i Kolovozu temperatura dosegne  čak i od 35-42/C.U  tom vremenu more je jedini lijek za dušu i tijelo!                                                                                                                                      Hrvatska ima prekrasne otoke: Hvar, Brač, Korčula, Vis, Palagruža itd.Do svih tih otoka putuje se u raznim velikim i malim brodovima.Poznatije turističke destinacije na otocima su: Stari grad, Hvar, Bol na Braču, i kopnene destinacije-plaže: Split,Makarska,Omiš,Duće,Dugi Rat,Dubrovnik,Trogir,Zadar,Šibenik,Pula.Kako se Hrvatska uglavnom na Jadranskoj obali bavi turizmom, tako turistički brodovi voze turiste od otoka do otoka, tako 7-10 dana .Takvi turistički brodovi imaju smještaj i hranu za 30-50 turista,te se turistički brod mora unaprijed rezervirati.Dakako,ako je potreban odmor i izlet brodom od 7-10 dana, svakako me pronađite na mojoj Facebook stranici i pružit ću Vam dodatne informacije za rezervaciju odmora na turističkom brodu  na Jadranu.
 

Ne smijemo zaboraviti, osim što je Jadransko more  najčistije i najljepše u Europi, naše Jadransko more  pruža Vam i zdravlje!Jadransko more je slano, koristi za inhalaciju dišnih organa (bronhija), ubrzava zacjeljivanje rana, ljekovito djeluje na kosti,vene i ten.

  Naša morska plava riba je vrlo zdrava i ukusna i priprema se u svim restoranima,te će Vam rado ponuditi na jelovniku plavu ribu,školjke,hobotnicu, što je specijalitet na Jadranu.



 
U Hrvatskoj uživajte u ljubaznosti našeg osoblja u Turističkim Agencijama,Restoranima,Marketima i na svim drugim mjestima.


                            Želim svima dobrodošlicu na naše plavo Jadransko more!