drugim izvaljanim tijestom, promjera otprilike 90cm.Preklopljenom tijestu kružno zavrćemo krajeve,te ga na taj način spajamo sa donjim tijestom. # Soparnik je sada spreman za komin.Na ujarenom kominu razmaknemo na dvije strane žar,te Soparnik položimo na očišćeni Komin, koji tada zasipamo razmaknutim žarom od lozine.Pri pečenju, # Soparnik se napuše i Lagano spušta u prvobitno stanje.Malo ga tada
zavrtimo na kominu, da nebi zagorio.Soparnik je sada gotov.Gotovi Soparnik očistimo od pepela i tada ga posipamo s malo Soli, malo češnjaka (luk) i #Maslinovog ulja, koji sada ujednačeno razmazujemo po cijelom Soparniku.Da bi Soparnik izrezali za posluživanje, položimo ga na siniju.Križamo ga na način da svi komadi budu podjednaki, kao #Romboid.To je pravi #Poljički #Soparnik!
Naravno,svi se Soparnici spravljaju na isti način,dok ovisi o ukusu, može se u sastojke dodati i #Suhe-smokve.Tko kako voli, nek izvoli!
Dobar tek!